Как да си свържем ключ към лампа без нужда от кабел

Тук ще ви обясня няколко начина как да излезете от ситуация в която едно или няколко осветителни тела не могат да бъдат свързани към ключ за осветление.

Благодарение на нашият опит и добра репутация с електро услуги в София ние имаме голям интерес от клиенти с най- различни проблеми и проекти за изпълнение. Ще Ви опиша един случай с един наш вече редовен клиент.

Въпросният наш клиент които е собственик на цяла кооперация в Драгалевци но за негова жалост точно неговият апартамент имаше много проблеми с електрическата инсталация. Проблемът за който ще разкажа тук бе, че в коридора му имаше 4 таванни  осветителни тела които се палеха от 3 ключа на стените.

Нормалната работа на тези ключове тъй наречените комбинация 2 девиаторни и  един кръстат ключ изискват да имат определен брой жила на електрическия кабел и правилно свързване на електрическата кутия. Електротехникът който е изпълнявал ел. инсталацията вместо да пусне между девиаторните ключове 3 жила той беше пуснал по 2 жила ( ще направя отделна тема с подробно описание как се свързват отделните видове ключове). Така направеното изпълнение от него нямаше как да работи правилно и осветителните тела не се включваха.

Другият основен проблем на клиента беше, че всичко е след ремонт, боядисано с дизайнерски фурнири по стените, мебели и тн. и варианта с къртене и пускане на нови кабели щеше да му коства хиляди левове за последващи козметични ремонти.

Решенията за подобен случай са два:

 

Монтаж и свързване на кинетичен ключ

Кинетичните ключове за осветление са напълно безжични и не изискват електрическо захранване или батерии.

В самия ключ има вграден генератор за микроенергия. Когато натиснете бутона на ключа, се генерира кинетична енергия, която се използва за създаване и предаване на радиосигнал.

Този сигнал достига до контролера на кинетичния ключ, който от своя страна включва или изключва осветлението 200 пъти по-бързо от традиционния ключ.

Сигналът лесно преминава през стени и за вътрешна употреба може да покрие разстояние до 30 метра, а на открито до 80 метра.

За монтаж на кинетичен ключ не ви трябва нищо допълнително, не трябва батерия и можете да си го монтирате сами с 3М лепенките на самият ключ където поискате.

Към него трябва също да има и контролер който да се свърже горе в лампата. Така изглежда както на първата снимка по долу стандартно осветление и ключове, под нея е показано как работи кинетичния ключ без електрически кабели към него.

 

Според броя на осветителните тела които искате да управлявате трябва да имате за всяко, ако не са в една верига контролери. Контролерите са с много малки размери и спокойно могат да се скрият в основата на осветителното тяло.

Може да разгледате кинетични ключове и цени ТУК

 

Втори вариант за ключ без да има нужда от електрически кабел е SMART ключ

Смарт ключовете ви дават възможност и за управление на осветлението ви от вашите мобилни устройства. С малко настройки можете да си изберете време на палене, гасене и да го управлявате от всяко кътче на света. Смарт ключовете без електрически кабел изискват батерия, която е в комплекта и има живот около 7 години.

Осветлението освен с ключовете можете да го управлявате и с приложение на телефона ви.

Може да разгледате Смарт ключове ТУК

 

Ако имате нужда от доставка и монтаж на кинетични или Smart ключове, нашите електротехници могат да го свършат професионално и удобно за Вас време.

(Visited 50 times, 8 visits today)

Leave a Comment