Важни неща свързани с електричеството при покупка на ново жилище

При покупка на жилище:

  • Проверете състоянието на ел. инсталацията:  Може да наемете професионални електротехници за проверка на електрическата инсталация на жилището, и нейната правилна функционалност, състояние на електрическите кабели.
  • Проверете мощностите: Уверете се, че мощностите на жилището са достатъчни за вашите нужди. Помислете за броя и вида на електроуредите, които ще използвате, както и за евентуални бъдещи нужди.
  • Партида от енерго: Уверете се, че партидата за ток която имате от енергоразпределителното дружество може да ви подсигури нужните мощности.
  • Потърсете документация: Поискайте от продавача документация за ел. инсталацията, включително схема, сертификат за извършена работа и протокол за изпитване. Ние на всички наши обекти с изграждане на ел. инсталация правим подробен снимков материал и го предоставяме на клиента. Поискайте го от продавача, трябва да  го има евентуални и да ви го предостави.
  • Консултирайте се с електротехник: Препоръчително е да се консултирате с електротехник, за да направи преглед на ел. инсталацията и да ви даде оценка на нейното състояние. Ние извършваме тази услуга , като извършваме пълна проверка на електрическата ел. инсталация и локализираме проблемите преди да сте започнали ремонтни дейности.

При предстоящ ремонт:

  • Планирайте нуждите си от електроенергия: Определете какви електроуреди ще използвате и какви са вашите бъдещи нужди. Това ще ви помогне да определите необходимите мощности и да планирате разположението на контактите, ключовете и другите електрически елементи.
  • Избор на качествени материали: Използването на  качествени кабели, контакти, ключове и други електрически елементи, ще ви осигури безопасност и надеждност на ел. инсталацията.
  • Наемете квалифициран електротехник: Не се опитвайте да извършвате електрически работи сами, освен ако не сте квалифициран електротехник. Наемете квалифициран електротехник, който да проектира и монтира новата ел. инсталация.
  • Спазване на норми и стандарти: Уверете се, че електротехника който сте наели за ремонт или изграждане на новата ел. инсталация е извършен в съответствие с всички норми и стандарти за безопасност.
  • Получете гаранция за извършената работа: Поискайте от електротехника гаранция за извършена работа. Поискайте да ви покаже завършени от него обекти. Електротехника трябва да ви гарантира, че новата ел. инсталация е монтирана в съответствие с нормите и стандартите. Нормите и стандарти за изграждане на ел. инсталация в република България може да ги прочетете ТУК

Ако имате нужда от професионален електротехник не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме готови да ви обърнем внимание независимо колко е голям обекта или съответния проблем.

Тел: 0876 733 901

(Visited 2 times, 2 visits today)

Leave a Comment